Vi bruker informasjonskaplser for å personliggjøre innhold og analysere trafikk på vår nettside. Velg om du ønsker informasjonskapsler i bruk på vår nettside.

Hva skjer når du er hos oss?

Under oppholdet

Som pasient vil hverdagene her følge en fastlagt timeplan. Innholdet i timeplanen vil du bli kjent med når du kommer til oss, men vil bestå av fysisk aktivitet/behandling, undervisning og måltider.

Det er alltid helsepersonell til stede, døgnet rundt, som vil kunne bistå hvis du har spørsmål eller problemer.

Frokost, lunsj & middag

Alle måltider serveres i spisesalen, «Messa».

Til frokost og lunsj er det buffét, mens det til middag er tallerkenservering. Maten som serveres tar utgangspunkt i de norske kostholdsanbefalingene fra Helsedirektoratet. 

Aktiviteter og egentid

Om ettermiddagene og kveldene vil du ha egenstyrte aktiviteter som blir avtalt i samråd med behandlerne dine. Du vil ha tilgang til treningssaler på ettermiddager og helger. 

For noen pasienter vil det også kunne være tid til andre aktiviteter på ettermiddag og kveld. Området ligger i naturskjønne omgivelser og med bil er det 10 min til Hønefoss sentrum. Det er både bynært og landlig. 

Inne i næringsparken finnes både frisør, tannlege, bilverksted/-forretning og en rekke bruktbutikker. Du finner også disse bedriftene:

Ringeriksbadet, https://ringeriksbadet.no/

Galleri Klevjer, https://galleriklevjer.no/

Bootcamp Høenfoss, https://bootcamphonefoss.no/

Padel tennis, https://www.justpadel.no/lokasjon/honefoss


Aktiviteter i området

Vi anbefaler å laste ned tur-app’n «ut.no» for å sjekke turmuligheter i nærområdet. Men det er også en rekke andre aktiviteter som du kan nå til fots, med sykkel eller med bil.

Onsakervika camping, kort sykkeltur fra senteret ligger en unik sandstrand og både små og store kan nyte fine sommerdager. https://topcamp.no/nb/onsakervika

Hønefoss kino, https://www.nfkino.no/?city=honefoss

Hønefoss bowling, https://www.xn--hnefossbowling-qqb.no/

Gjennom Ringbillett får du kjennskap til kulturarrangementer i regionen, https://www.ringbillett.no/

Vikersundbakken, 30 km unna senteret ligger Nordens eneste skiflyvningsbakke https://vikersund.no/

Ta vare på tingene dine

Det er stort sett trygt og godt her på Helgelandsmoen, men det kan skje og har skjedd at ting blir borte. Du har selv ansvar for dine private eiendeler. Verdisaker du ikke trenger, bør du helst la bli hjemme. Verdisaker du har med deg her, er ditt ansvar.

  • Lås døren til rommet ditt når du ikke er «hjemme»
  • Oppbevar medisiner på et sikkert sted og ikke la de flyte åpenlyst rundt
  • Har du med sykkel, så lås den, og helst fast i noeTa hensyn og vis respekt for dine medpasienter

Ved fotografering og bruk av sosiale medier, vis varsomhet. Avklar med dem det gjelder for samtykke i forkant. Filming av ansatte som holder foredrag eller veileder i trening etc, er ikke tillatt. Informasjon om andre pasienter hos Viker Helse til utenforstående, er ikke akseptabelt. Vi gjør deg oppmerksom på at det er nulltoleranse for rus og alkohol hos Viker Helse. 


Smittevern

Vi setter smitteverntiltakene høyt og det vil bli lagt stor vekt på tiltakene som til enhver tid baserer seg på FHI sine generelle retningslinjer.  Det er viktig at du ikke har symptomer som feber, vondt i halsen, lett hoste, nedsatt smak og luktesans, magesmerter eller diare ved innleggelsene her.

Vi vil hele tiden påminne om de generelle smitteverntiltakene; vaske hendene ofte og grundig med såpe og vann, særlig etter hosting, nysing (i albue) og toalett besøk. Før måltider og når du kommer på rommet ditt. Og - holde avstand.


Forberedelser

Før oppholdet

Informasjon om ting du bør tenke gjennom og forberede deg på før du kommer til oss.

Les om forberedelser

Hva skjer etterpå?

Når oppholdet er over

Når du er ferdig med ditt opphold hos oss, hva skjer da?

Les mer om hva som skjer etterpå